April 26, 2024

Bushido.ro

Asociatia BUSHIDO TAEKWONDO CLUB

STAGIUL TEHNIC NATIONAL 2019

In perioada 21-28 Iulie 2019 am revenit pe malul Marii Negre, ocazie cu care am regasit oraselul Eforie Sud la fel de primitor si infloritor precum in anii precedenti. Zilele insorite si temperatura adecvata sezonului au dat ocazia celor circa 450 de sportivi si peste 150 de insotitori de a se bucura din plin de ceea ce ofera litoralul in acest statiune turistica.

Prezenta crescuta a fost o mare incantare cat si un efort pe masura, avand in vedere cele patru generatii reprezentate (copii, cadeti, juniori si seniori). Antrenorii, instructorii, managerii cluburilor sportive membre au cooperat intr-o maniera profesionista cu organizatorii si astfel, sportivii cei mici au beneficiat cu concursul unor specialisti metodisti invitati special si de momente de refacere activa inedite.

Prezenta a doua delegatii sportive straine la acest stagiu a crescut nivelul tehnic si a condus la o tematica atractiva. Antrenamentele specializate pentru sportivii selectionati si/sau aflati in atentia specialistilor federatiei au fost conduse de catre Antrenor Ruslan Ishanov si instructor Iskander Naraev.

Debutul Stagiului facut prin organizarea competitiei “KOREA AMBASADOR CUP” in data de 22.07.2019, atat la Proba de Poomsae cat si de Kyorugi, a condus la o stare de progres, favorizand depasirea pragurilor maximale, aspect de natura principal a obiectivelor acestui Stagiu. Daca proba de Poomsae a fost dedicata selectiei primilor doi cei mai valorosi sportivi, cu scopul reprezentarii Romaniei in faza finala a acestei competitii internationale ce urmeaza a se desfasura in luna Noiembrie, in Korea de Sud, proba de Kyorugi a fost o proba ce a adunat ambitii si orgoli. In acest climat pozitiv specificului ramurii olimpice de sport TAEKWONDO WT, sportivii din Romania, Kazakhstan si Bulgaria au luptat din rasputeri pentru ocuparea primului loc in cadrul acestei trilaterale. Meciurile au avut urcusuri si coborasuri fie de nivel tehnic sau al pregatirii fizice, ceea ce a condus la schimbari de scor spectaculoase, situatii ce au fost pe placul celor prezenti, sustinatori sportivilor alaturi de antrenori si instructor trecand de la extaz la agonie si invers in multe randuri.

Evenimentul secundar al stagiului a fost modulul de HAIDONG GUMDO, arta martiala Koreana ce are ca metodologie initierea si specializarea personalului militar si civil in folosirea armelor taietoare / intepatoare / zdrobitoare. Elelementul central al acestei arte martial este orientat catre dezvoltarea priceperilor fizice si indemanarea de a folosi in mod special sabia JIN-GUM.

Examenul de Kup si Dan organizat in data de 27.07.2019 in incinta Scolii Gimnaziale “Carmen Silva” a fost deasemenea o buna ocazie pentru analiza si verificarea unor vectori de interes privitor la programele viitoare ale federatiei noastre. Sportivii inscrisi au data dovada de cunoastere a metodologiei specifice si de competente fizice adecvate etapei, ceea ce a condus la o prestatie generala buna. In pofida calificativului geberal pozitiv, un numar de 9 sportivi inscrisi la examenul de Dan au ramas restanti la diferite probe ale evaluari (vezi Catalog).

Petrecerea de la revedere asa cum a fost de asteptat a devenit un moment memorabil la care au achiesat copiii, antrenorii si parintii. Muzica, dansul, glumele, tortul au guvernat intreaga seara, oferind tuturor de o potriva romani, bulgari si kazakhi, momente inedite si amintiri de neuitat, comportament ce au creat prin spirit si aspiratii situatii demne de inaintasi nostri, recunoscuti pentru ospitalitatea lor.

Stagiul National Tehnic ramane o ancora solida a federatiei, ce anual reuseste sa opreasca corabia mentalului colectiv, in portul performantelor umane. Activitatea, devenita traditie isi continua periplul in arealul romanesc, pastrandu-si dinamica, argumentele si obiectivele strategice.