April 26, 2024

Bushido.ro

Asociatia BUSHIDO TAEKWONDO CLUB

A FOST INFIINTATA ASOCIATIA ROMANA DE HAIDONG GUMDO

Evenimentul secundar al Stagiului a fost modulul de HAIDONG GUMDO, arta martiala Koreana ce are ca metodologie initierea si specializarea personalului militar si civil in folosirea armelor taietoare / intepatoare / zdrobitoare. Elementul central al acestei arte martiale este orientat catre dezvoltarea intelegerii filozofice a mecanismelor razboiului, a priceperilor fizice si psihomotrice in acord cu indemanarea de a folosi in mod specializat diferite tipuri de arme, in mod special sabia (JIN-GUM).

Contactul membrilor federatiei noastre cu acesta nobila arta martiala Koreana isi are originea in intentia presedintelui federatiei de a ridica nivelul de pregatire fizica si mentala printr-o abordare care sa reprime rutina si totodata sa creasca starea de atentie. Prin acesta noua provocare se propune stimularea laturii combative a sportivilor, in sinergie cu o profunda stare de introspective /meditatie si responsabila constiinta cetateneasca.

Primele antrenamente dedicate artei martiale Haidong Gumdo au avut loc cu ocazia Stagiilor nationale anterioare, incepand cu anul 2012. Aceste antrenamente au fost conduse de catre Maestru international Constantin Apostol instructor al Federatiei Mondiale de Haidong Gumdo, actiuni ce sau constituit intr-un preambul privind organizarea Asociatiei Romane de Haidong Gumdo, organizatie recunoscuta ce face parte din lantul spiritual imaterial al umanitatii alaturi de celelalte 127 de tarii membre ale organizatiei mondiale.  

Cu acesta ocazie, Grand Master HAN SANG HYUN a inmanat domnului Apostol Constantin Maestru International 7 Dan Taekwondo WT, CERTIFICATUL de Head Master al Romaniei in arta martiala HAIDONG GUMDO si totodata CERTIFICATUL de Identitate Matricola al ROMANIA HAIDONG GUMDO ASSOCIATION (Asociatia Romana de Haidong Gumdo). Cuprinsa in lantul de uniune la nivel mondial organizatia noastra a primit denumirea HWANG YONG (Dragonul Galben), semnificand centrul universului filozofic al acestei arte martiale koreene, actul fiind eliberat in conformitate cu standardul si nivelul de protocol adecvat unei organizatii nationale.

Prezenta Grand Master HAN SANG HYUN la acest seminar a fost o premiera ce a lasat in urma sa informatii si know how de inalta calitate tehnica si filozofica. Toti cei inscrisi la modulul de Haidong Gumdo s-au declarat incantati de structura tehnica, fizica si filozofica a planurilor de pregatire. Titrati antrenori si Instructori ai federatiei ce au ocupat primul rand al formatiei de peste 250 de persoane inscrise la acest modul, au precizat urmatoarele; “la finalul acestui seminar, am descoperit fibre de muschi pe care, nu stiam ca le avem”. Concluzionand, toti cei care au participat activ la modul si-au manifestat interesul in achizitia unor noi cunostinte si priceperi, astfel incat sa se poata apropia de rolul viitor de instructor, in acesta nobila arta martiala koreeana.

Pentru a venii in intampinarea acestui orizont de asteptare, Asociatia Romana de Haidong Gumdo, a planificat pentru data de 11 Octombrie 2019, in orasul Cluj Napoca, organizarea primei sesiuni de Curs National dedicat obtinerii competentei de candidat de instructor in cadrul artei martiale Haidong Gumdo. A doua sesiune a acestui curs, se va desfasura in perioada 15 Noiembrie 2019 in orasul Iasi, urmat de a treia sesiune 6 Decembrie 2019, in orasul Bolintin Vale. In cadrul celei de a treia sesiune se va organiza si prima competitie destinata acestei arte martiale cu denumirea “RHOMPHAEA Geto-Dacica 2019”, ocazie cu care vor avea loc trei probe de concurs.