April 19, 2024

Bushido.ro

Asociatia BUSHIDO TAEKWONDO CLUB

In Linie Dreapta Pentru GENERATIA 24

Conform Calendarului de activitati planificat pentru proiectul international GENERATIA 24 am reusit sa organizam cu succes cel de-al doilea modul dedicat grupelor de varsta juniori mici si cadeti, eligibile pentru acest eveniment ce urmeaza sa se desfasoare in Romania in perioada 23- 25 iunie 2021, cu concursul a 16 tari din Europa, membre ale World Taekwondo Europe.

Modulul 2 s-a desfasurat in perioada 01-08 februarie 2021, in incinta Centrului de Excelenta in Taekwondo WT  – Centrul Kogaion, C.S.N. Sala Polivalenta Bucuresti, cu participarea a 22 de sportivi (masculin si feminin).

Prestatia acestora se inscrie in cerintele de etapa atit din perspectiva biologica cat si a competentelor tehnico-tactice necesare si urmarite de catre tehnicienii federatiei.

Au fost observate si indreptate de catre arbitrii oficiali prezenti la aceasta activitate, aspecte ale limbajului  corpului (actiuni neregulamentare sanctionate prin depunctare in cadrul competitiilor oficiale), sportivii fiind receptivi si intelegind utilitatea explicatiilor furnizate.

Caracterul mixt al actiunilor ce implica actiuni ofensive  a avut o pondere de circa 40-45%, actiunile defensive de circa 30-35%, iar cele de contraatac circa 15%.

In cadrul acestor atitudini s-au mai observat atat aspecte pozitive , cat si carente ce urmeaza sa fie indreptate in cadrul acestui proiect, cu ocazia desfasurarii urmatoarelor 4 module.

Apreciem implicarea reprezentantilor cluburilor si prestatia tinerilor sportivi.

Cu stima,
F R TKD WT