April 24, 2024

Bushido.ro

Asociatia BUSHIDO TAEKWONDO CLUB

DE ZIUA CULTURII NAȚIONALE 2021

“Ce păcat că gândurile bune ne se iau de la om la om, precum gripa.”

Astăzi 15.01.2021, cu voia bunului Dumnezeu alaturi de oameni frumoși si buni români, am reușit pentru cel de al zece-lea an consecutiv să aducem un omagiu poetului Mihai Eminescu.

Sportivi noștri în pofida  luptei cu gerul aspru, au reusit să participe la întreaga ceremonie de comemorare a poetului, dar și să asculte apreciabile  alocuțiuni dedicate Zilei Culturii Naționale.

La aceste momente organizate în proximitatea mormântului lui Mihai Eminescu și a altor mari ziditori ai culturii românești, au fost prezenți un număr controlat de participanți ce nu a depășit normele actuale, organizatorii sau ingrijit ca toți participanți să se alăture ordonat și  succesiv.

S-au recitat versuri cunoscute și evocate texte jurnalistice ale epocii, ce se dovedesc foarte actuale.

Un moment înălțător și memorabil pentru toți cei care au participat, ce se datorează importanței momentului si prezența unor importanți istorici membrii ai Academiei Române, înalte fețe bisericești, personalități ale vieții  culturale, miltari rezerviști.

Ziua Culturii Naționale este o sărbătoare națională, care are loc anual în România pe 15 ianuarie cu scopul de a promova cultura, arta, și efortul academic.

Ziua de 15 ianuarie a fost aleasă ca Zi a Culturii Naționale, întrucât reprezintă data nașterii poetului național al românilor, Mihai Eminescu.