April 19, 2024

Bushido.ro

Asociatia BUSHIDO TAEKWONDO CLUB

SESIUNEA DE LICENTIERE ANUALA A CLUBURILOR SI TEHNICIENILOR 2019

Sesiunea de Licentiere anuala a instructorilor, antrenorilor si managerilor de cluburi sportive afiliate, a reunit un numar mare de participanti si in acest an.

In contextul actual, date fiind cerintele federatiei internationale de specialitate in concurs cu implicarea organizatiei mondiale pentru toleranta si fair-play, am construit un curriculum axat pe intelegerea, implementare si cresterea interesului comunitatii noastre de Taekwondo WT pentru aplicarea normelor in sportul de performanta. Necesitatea si oportunitatea acestei teme a facut ca toti cei prezenti sa contribuie la discutii si mai mult, au existat opinii ale acestora care au fost inregistrate pentru analiza si masuri viitoare.

Lectorii acestei activitati au fost Ciobanu Camelia, avocat, Clipea Sebastian. Director al Colegiului Instructorilor  / Antrenorilor si Apostol Constantin, Maestru International 7 DAN, Dimciu Constantin, Director Departamentul Militar. Aratam ca normele si procedurile folosite in organizarea si derularea activitatii specifice au fost elaborate cu respectarea standardului in aria de specialitate a ramurii sportive Taekwondo WT si a legislatiei Romaniei. Toate aceste acte au fost cenzurate de o comisie interna condusa de catre Dimciu Constantin, personal specializat cu competenta in elaborarea si urmarirea implementarii si aplicarii acestor norme si proceduri interne.

Primii pasi au fost facuti prin exemplificarea unor situatii elementare, precum evitarea sau efectuarea partiala / defectuoasa a unei proceduri (de tipul anamneza a sportivilor), activitate ce are la baza norme cunoscute si general acceptate in domeniul sportiv. Pentru o buna intelegere a obiectivului urmarit am pus la dispozitia celor prezenti un model aprioric privind urmarirea unor indicatori de nivel maximal in linia de biotip specific urmarit pentru selectie, vizand un prezumat lot de sportivi (cu varste intre 08 si 10 ani, fete si baieti). Aratam ca, anterior, toti cei prezenti au primit informatii in legatura cu cerintele minimale necesare unei selectii adecvate in linie cu nevoile specifice de biotip, ceea ce a condus la o buna interpretare si intelegere a deficitului aparut in trecut. Anamneza este un element de o deosebita importanta, chiar indispensabil, iar pentru ca acest aspect sa fie inteles tot ceea ce este intreprins in colectarea datelor trenuie obtinut in asa fel incat sa nu altereze continutul evaluarii / selectiei.

Intelegand deficitul de performanta aparut ca urmare a slabelor determinari sau lipsa acestor informatii, cei prezenti au achiesat la necesitatea si utilitatea folosirii normelor si procedurilor in general, ca un raspuns direct si eficient la nevoile viitoare.

Din cealalta perspectiva au fost amintite aspecte negative inregistrate ca urmare a monitorizarii unor persoane si structuri sportive membre, stabilit find ca isi au originea in necunoasterea sau cunoasterea/aplicarea partiala a unor norme si proceduri. Aratam ca au existat si activitati animate de intentii premeditate de eludare si chiar falsificare a unor date, pe care le-am identificat din timp si diminuat efectele. In baza exemplelor, au fost prezentate celor prezenti informatii si principii ce stau chiar la fundamentarea legislatiei civile si penale.

In consecinta, cei prezenti au inteles ca in activitatea lor trebuie sa fie coerenti si precisi si ca prin utilizarea si aplicarea unor norme se respecta vointa si expertiza a ceea ce a stat la baza necesitatii, oportunitatii si elaborararii normei in cauza. Au fost prezentate si exemplificate linii de lucru comune mecanismelor institutionale la care trebuie sa se raporteze fiecare technician, manager sau secretar de structura sportiva, atunci cand opereaza cu date personale si / sau fac completari sau omisiuni cu privire la datele de identificare, competentele KUP/DAN si / sau rezultatele sportivilor si mai ales atunci cand raporteaza intr-un mod oficial toate acestea.

Apreciem ca toti cei prezenti au luat act de noile dimensiuni ale preocuparilor conducerii federatiei privind eficientizarea si transparentizarea tuturor deciziilor si actiunilor in legatura cu activitatea de Taekwondo WT.

Exprimandu-ne permanent prin activitati cu potentialul ridicat de constiinta al membrilor federatiei cu statut de technician, manager sau secretar de structura sportiva, apreciem ca astfel, vom reusi impreuna sa atingem inalte performante sportive si deziderate administrative, sa dam un imbold de incredere celor care ne urmeaza.

Activitatea noastra ramane centrata pe prioritati in formare, calificare si pregatire continua a tuturor categoriilor de membri ai federatiei. Urmare a sesiunii de pregatire continua au fost eliberate Licente anuale de functionare catre un numar de structuri sportive si tehnicieni.

Lista structurilor sportive membre cu LICENTA de functionare pentru anul 2019, este publicata pe pagina online a  federatiei.