March 29, 2024

Bushido.ro

Asociatia BUSHIDO TAEKWONDO CLUB

SUB SEMNUL PROGRESULUI

Conform planului anual national, am incheiat cu succes Stagiul Tehnic National 2017 – Eforie Sud, desfasurat in perioada 31 Iulie – 6 August.

Cu aceasta ocazie, printr-o analiza obiectiva realizata de catre auditul tehnic intern, care circumscrie obiectivelor cuprinse in Strategia Federatiei Romane de Taekwondo WT pentru perioada 2016 – 2024, aratam ca in acest stagiu au fost atinse toate aspectele tehnico-metodice urmarite. Pe fondul unor modificari de structura a regulamentului de competitie, in cadrul orelor practice, au fost propuse si executate  cu interes si intelepciune, planuri tactice si actiuni tehnice cu inalt nivel de complexitate.

Totodata, un element de noutate a fost constituit prin organizarea unor activitati destinate petrecerii timpului liber, conduse de catre Matei Georgeta (Director al Departamentului Promovare Dezvoltare si Voluntariat), numarul ridicat de participanti conducand la inregistrarea unor efecte pozitive privind dezvoltarea abilitatilor de comunicare si de inter-cooperare in randul tinerilor participanti la Stagiul Tehnic. 

Un aspect notabil cu efect asupra dezvoltarii taekwondo-ului se oglindeste prin numarul mare de tineri care s-au inscris la cursurile de formare a arbitrilor si instructorilor. Interesul sportivilor ce indeplinesc criteriile de eligibilitate, oglindesc o proiectie pozitiva a modului de administrare al federatiei, cu efecte concrete asupra potentialului viitor de crestere a numarului de structuri membre si a numarului de sportivi.

Rezultat al noilor proceduri interne ale federatiei in concordanta cu standardul organizatiei mondiale WT (World Taekwondo), constatam un real progres in aria disciplinei noastre olimpice, activitatile din calendar desfasurate, confirmand acest fapt.