March 28, 2024

Bushido.ro

Asociatia BUSHIDO TAEKWONDO CLUB

SUPORT TEHNIC SI LOGISTIC

Pentru realizarea eficienta a dezideratelor propuse prin programul de dezvoltare pe termen lung al federatiei noastre, am continuat sa transmitem in folosinta structurilor sportive membre, materiale indispensabile.

Publicarea si transmiterea catre tehnicieni a primei editii tiparite a unei lucrari de esenta pentru comunitatea noastra sportiva, respectiv Caietul Antrenorului, autor: Constantin Apostol – Antrenor Emerit, a creat o cotitura de esenta pentru proiectia viitoare a taekwondo-ului romanesc.

Lucrarea aduce pentru prima data in atentia tuturor tehnicienilor, date specifice despre norme, bareme, mijloace si proceduri indispensabile procesului formativ-volitiv si al achizitiilor si deprinderilor psiho-motrice. Continutul si structura lucrarii sunt reale puncte de referinta privind standardul national in aria disciplinei noastre sportive. Aceasta lucrare se constituie totodata si intr-un nou standard si mijloc masurabil, pe baza caruia anual se vor face evaluarile tehnicienilor federatiei. 

Nu au lipsit, ca deobicei, saltele de antrenament si concurs, manechini, tinte dreptunghiulare, veste, metatarsiene, tibiere, antebrate, bandaje, scoici, proteze dentare, corzi, scarite, toate achizitionate din economii ale veniturilor proprii, formate si cu sprijinul unor sustinatori de suflet ai dezideratelor urmarite prin practicarea disciplinei sportive olimpice Taekwondo WTF.

Cu sprijinul MTS, pentru atingerea unor politici ce imbunatatire a imaginii si a unei vizibilitati crescute a Romaniei pe plan international, la cererea federatiei, au fost achizitionate doar echipamente de reprezentare in culorile Romaniei. La baza acestui demers, au stat, aspiratia conducerii federatiei de a dezvolta achizitii personale ale sportivilor precum apartenenta la o echipa / grup reprezentativ / lot national, dar mai ales a stimei de sine a membrilor acestor echipe si nu numai, a tuturor sportivilor, aspect atat de important in cadrul sporturilor individuale.

Toate aceste materiale cat si partea de know-how, privind modul de folosinta transmis cu ocazia participarii unui numar record de tehnicieni si sportivi la Stagiul Tehnic National, credem ca vor duce in cadrul planurilor de lectie, la o contributie majora la evolutia pozitiva a echipelor participante.

Apreciem, ca o buna inzestrare a cluburilor va conduce la un climat sigur si igienic, cu consecinte directe asupra eficientizarii si consolidarii pregatirii specifice, ceea ce implicit va favoriza in obtinerea de noi performante notabile.