April 25, 2024

Bushido.ro

Asociatia BUSHIDO TAEKWONDO CLUB

Motto “CÂND NU ȘTI DE UNDE VI, NU VEI ȘTI ÎNCOTRO SĂ TE ÎNDREPȚI.

Concursul destinat promovării, ce a fost organizat în data de 28.12.2020, începând cu ora 13:30, Sala Polivalentă București, a fost denumit “PANDURII CONDUCĂTORULUI TUDOR”.

Sportivi, tehnicieni, manageri de club și conducerea federației sau alăturat într-un recital tehnic sportiv, ce a evedențiat potențialul tinerilor noștri performeri si apropierea de dezideratul calificării la Jocurile Olimpice TOKYO 2020.

Programul pentru Dezvoltare și Promovare prin parteneriatul cu MTS atinge în acest an o dimensiune apropiată preocupărilor conducerii federației, respectiv obiectivul major de creșterea bazei de selecție in rândul copiiilor 9-11 ani și juniorilor mici 10-11 ani, ocazie prin care au fost transferate în folosință, un important număr de materiale și echipamente de antrenament și concurs.

Învitația a fost adresată către cluburile ce au participat la Campionatul Național și Cupa României, alte competiții internaționale precum Campionatul European de Cadeți, Campionatul European pe Echipe.

Denumirea acestui eveniment ce închide calendarul sportiv, este de inspirație istorică și face referire la pandurii, ca si oaste la arme cu denumire generica a celor care serveau în serviciu militar semipermanent al epocii lui TUDOR VLADIMIRESCU 1806 -1821.

În această perioada Conducătorul Tudor, a parcurs mai multe etape de la statutul de vataf al localității Cloșani, la conducerea statului și ulterior trădat de conducători aliaților săi eteriști și ucis în final de aceștia.

Mesajul nostru este acela de a readuce în atenția memorie colective importante momente ale istoriei poporului român și de a evoca aspecte de notorietate ale personalității conducătorilor.

Dorim, totodată, să deschidem alături de partenerii federației, o sesiune de lucrării și acțiuni, dedicate personalității lui Tudor Vladimirescu, în anul ce ni se înfățișează și pe care îl dedicăm la 200 de ani distanța, lui și camarazilor săi PANDURII.

Tuturor acelora, căzuți în lupta de neatârnare a neamului românesc la răscruce de drumuri ale destinului național, între luptele date pe teritoriul nostru de către cele trei mari puteri regionale Grecia, Turcia și Rusia asistate și încurajate de către Franța, curtea de la Viena sau de Italieni și alți, ce ca și astăzi, își revendicau fățiș controlul asupra unor parți din țară.

Apreciem, că prin acest mijloc, într-o astfel de perioadă să creștem interesul tinerilor cu dublu obiectiv, atât pentru sport, dar mai ales pentru școală.

Căci, noi înțelegem prin programele noastre, că acolo unde se încheie orele de școală, încep cele de sport și acolo se încheie orele de sport, încep cele de școală.

Susținem că nimic nu trebuie pierdut sau întârziat, de acea achiesăm la o profunda trimitere literar jurnalistică “În România totul ar trebui DACIZAT” 1881 Mihai Eminescu.