April 26, 2024

Bushido.ro

Asociatia BUSHIDO TAEKWONDO CLUB

STATIUNEA BORSEC, GAZDA TABEREI DE VARA TAEKWONDO WTF

Sub tonul dat de entuziasmul chemarii clubului Old Boys Ditrau, s-au adunat la umbra deasa a vestitilor brazi argintii peste 85 de tineri practicanti de taekwondo din tara si de prin partea locului.

Astfel, am fost bucurosi sa primim printre noi, copii din doua centre de plasament, respectiv Borsec si Toplita. Primiti de organizatori si membrii comunitatii cu amabilitatea cunoscuta, de gazde primitoare, tinerii sportivi, baieti si fete, au participat la activitatile propuse de catre acestia si partenerii evenimentului precum Consiliul Judetean Harghita si Federatia Romana de Taekwondo WTF.

Programul tehnico-tematic a fost condus de catre antrenorul Apostol Constantin, acesta fiind asistat de catre instructorii Buiga Ovidiu, Glevesan Andreea si Bajko Eniko.

Printre sportivii prezenti, au fost si o parte dintre candidatii pentru lotul national de cadeti, ce au facut deplasarea pentru evaluare si pregatire. Aratam ca in acelasi timp, alti 7 sportivi eligibili pentru lotul national de cadeti, condusi de catre domnul antrenor Moldovan Claudiu se afla in Bulgaria in statiunea Bansko, la un program de pregatire organizat in parteneriat cu federatia omoloaga. Aceste doua grupe de sportivi, reunite, urmeaza sa reprezinte Romania, in luna Octombrie, la Campionatul European de Cadeti, competitie ce urmeaza sa se desfasoare la Budapesta, in Ungaria.

Prin cele doua programe, am incercat sa oferim sportivilor, dupa criteriul categoriei de greutate, doua alternative de pregatire dupa modele diferite, la 

altitudine. Dorim prin aceasta, sa studiem evolutia lor prin tipurile de raspuns somatic si psihomotric. Activitatea noastra de documentare si cercetare continua avand deja si concursul unor noi parteneri, precum federatia Azera si cea Bulgara. Aceasta activitate a fost de natura sa motiveze atat pe cei cu potential ridicat dar si sa incurajeze cei care fac primii pasi adevarati in Taekwondo.

Totodata, activitatile recreative precum terapia in “mofete”, jocurile colective, cantatul la chitara, petrecerea de ziua onomastica a lui “Boby”, vizitele la obiective precum fabrica de apa minerala Borsec, Muzeul de Geologie si Etnografie, Pestera Ursilor, au facut din tabara tematica Borsec, o actiune reusita in toate planurile propuse. La inchiderea taberei, conform planificarii, a avut loc un concurs, ocazie cu care sportivii au dovedit abilitati consolidate si o pregatire fizica promitatoare. Pregatirea sportivilor continua, actiunile planificate ce se succed si sperantele noastre pentru noi performante, cresc.

Multumim organizatorilor, clubului Old Boys Ditrau, reprezentantilor Consiliului Judetean Harghita, administratorilor si personalului care au facut ca toti sportivii nostri sa se bucure de o tabara frumoasa si sanatoasa. Va recomandam sa vizitati si dumneavoastra statiunea Borsec!