April 26, 2024

Bushido.ro

Asociatia BUSHIDO TAEKWONDO CLUB

PACE PRIN SPORT

Prin aceasta actiune, denumita “PACE PRIN SPORT” organizata ca preambul al Zilei EUropei ce urmeaza a fi celebrata in data de 9 Mai, dorim sa transmitem din orasul Constanta (Pontul Euxin, asa cum il numeste vestitul antic, Ovidiu), important nod maritim, cetate si port, cu traditie milenara, un mesaj de solidaritate si compasiune, fata de toti cei ce sufera si au suferit din pricina razboaielor.

Dorim ca tinerii nostri sa invete prin intermediul acestei actiuni, cat de importanta urmeaza sa fie contributia lor pentru pastrarea ordinii sociale, a starii de cooperare economica si comunicare diplomatica, ca argumente solide si viabile ce pot sta inaintea oricarei forme de agresiune sau razboi.

Sportul este si va ramane un panaceu universal pentru relatiile interumane personale si a intretinerii unei bune intelegeri intre popoarele lumii.

Federatia Romana de Taekwondo WTF, prin aceasta activitate, isi indeplineste rolul sau activ privind latura formativ-volitiva si morala, in relatia cu membrii sai terti, la nivel national si international, ca o componenta indispensabila in rolul pe care il joaca organizatiile sportive in formarea generatiilor viitoare.

“Noi, tineri sportivi ai Romaniei, aici, acum si pentru veacurile ce vor urma, declaram lumii: PACE PRIN SPORT!”