April 30, 2024

Bushido.ro

Asociatia BUSHIDO TAEKWONDO CLUB

Ministerul Tineretului Și Sportului Acordă Sportivilor Români Tichete Valorice În Valoare De 150 De Lei Lunar.

Marți, 27 octombrie, Camera Deputaților a adoptat un proiect prin care se prevede că Ministerul Tineretului și Sportului acordă sportivilor români tichete valorice în valoare de 150 de lei lunar. Acestea sunt valabile timp de un an și pot fi utilizate doar pe teritoriul României.

Potrivit proiectului de lege, copii și juniorii legitimați la structurile sportive care practică sportul în mod organizat su considerați sportivi de performanță și pot beneficia lunar de aceste tichete valorice.

”Copiii și juniorii legitimați la structurile sportive care practică sportul în mod organizat cu scop în participarea la pregătire, competiții sportive naționale și internaționale oficiale sunt considerați sportivi de performanţă și beneficiază lunar de un stimulent financiar sub forma tichetelor valorice, denumite tichete de sportiv de performanţă”, se arată în proiectul legislativ, potrivit Agerpres.

Aceste vouchere vor fi acordate în mod nediscriminatoriu de către Ministerul Tineretului și Sportului. Tichetele se dau exclusiv pentru acoperirea unor cheltuieli cu privire la practicarea sportului de performanță.

”Valoarea nominală permisă pentru un tichet de sportiv pe suport de hârtie este de 150 lei pe lună, utilizabilă doar pe teritoriul României la persoanele juridice cu care Ministerul Tineretului și Sportului va avea un acord semnat în acest sens”, se mai arată în propunerea legislativă.